U heeft onze worstenproeverij gekocht en nu wilt u natuurlijk wel weten wat er allemaal in zit! Onze worsten worden ambachtelijk bereid door een van de topslagers uit de barbecuewereld. Wij hebben een selectie van deze toppers met als nr.1 natuurlijk de Jalepeño-Cheddar worst die al vele prijzen in de wacht heeft gesleept. ​

Via onderstaande PDF komt u uit bij de ingrediëntenlijsten. 

foto taste of smoke

Recept Texas Hotdog Bun 

Natuurlijk hoort er bij deze heerlijke worsten ook een recept erbij! Wij geven jullie nu ons beste recept die je kunt maken met de Texas Style Sausages! ​

Texas Hotdog Bun voor 4 personen:

  • 4x Texas Style Sausage
  • 4x Roomboter puntjes met Sesam van Bakkert Bart Boxmeer
  • 2x steeltje lenteui
  • 100gr Gebakken uitjes
  • 100gr Rucola veldsla

Voor de ingelegde rode ui:

  • 4 rode uien
  • 250 ml azijn
  • 250 ml water
  • 2 eetlepels suiker
  • Gedroogde kruiden naar smaak zoals peperkorrels, piment, kardemom, steranijs

Handig om te hebben:

  • 1 grote glazen pot of meerdere kleine potjes

Hoe maak je het?

  • Ontvel de rode ui en snij in dunne plakken (gebruik hiervoor eventueel een mandoline, het lekkerste is dunne plakjes ui).
  • Doe de rode ui alvast in de glazen pot.
  • Verwarm het water samen met de azijn, kruiden en de suiker tot het kookt en de suiker opgelost is.
  • Giet het kokende water bij de ingelegde rode ui, sluit de pot af en laat volledig afkoelen. Na een klein uurtje kun je ze trouwens al eten. Eet smakelijk!
foto taste of smoke

Voor de homemade alabama saus

  • 1 cup Mayonaise ongeveer 120 gr.
  • 1/3 cup cider azijn ongeveer 40 gr.
  • 2 tbsp donkere siroop hier Ahorn syrup
  • 1 tbsp mierikswortel
  • 1 tsp zwarte peper
  • 1 tsp vers citroen sap
  • 1/2 tsp zout
  • 1/4 tsp cayenne peper
  • 1 tsp gepekelde jalapeno peper Fijngehakt

Hoe maak je het?

  1. Meng alle ingrediënten goed door. Gebruik hiervoor eventueel een “Staafmixer” staafmixer zodat alle smaken zich goed vermengen. Goed kloppen met een lepeltje gaat echter ook.
  2. Plaats de saus in de koelkast voor minstens één uur.

Algemene bereidingswijze:

  1. Grill de worsten totdat deze de juiste temperatuur hebben. Laat ze niet openbarsten.
  2. Snijd de broodjes aan de bovenkant in en grill ook de binnekant van de broodjes mee. Dit zorgt voor een heerlijke crunchyness en smaak.
  3. Vouw de broodjes open en leg dan eerst de rucola veldsla op de broodjes
  4. Leg de worst bovenop de veldsla
  5. Doe dan een flinke schep van de Alabama white sauce over de worst
  6. Top het dan af met de rode ui, de lenteui en de gebakken ui.
  7. Doe naar wens nog een paar druppels saus erover heen.
  8. Smullen maar!
foto taste of smoke