Taste of Smoke in de InZaken!


Je kunt Pleun van Bommel en partner Niels Kwist uit Sambeek geen groter plezier doen dan hun te vragen een barbecue te organiseren voor vrienden. Nog steeds. Maar intussen doen ze méér. Uit contacten met Pub Esser in Boxmeer kwam het verzoek om een barbecue te houden voor de Boxmeerse gemeenteraad. Diezelfde dag nog verzorgde het tweetal een barbecue op een bruiloft voor 180 gasten. Tegelijkertijd werd Taste of Smoke een heuse onderneming. “Bij ons draait alles om beleving en het totaalplaatje. Want barbecueën is niet: jezelf vol eten aan stokbrood met een sausje.”


Naast particuliere opdrachtgevers wordt de zakelijke markt in snel tempo terrein voor Taste of Smoke, dat officieel van start ging in 2016. Naast beleving is simpelheid een motto. Veel chef-koks of pitmasters maken het vaak te moeilijk en ingewikkeld, vinden Pleun en Niels. “Wij laten zien dat iedereen prachtige smaken ook zelf thuis kan creëren. Wij barbecueën vaak niet op dure big green eggs of dure smokers, maar gewoon op betaalbare apparaten. Indrukken tijdens vakanties nemen we mee naar Nederland. Zo verwerken we ook ‘vergeten vlees’ in ons aanbod.”


Pop-up keuken


“Alles draait om beleving”, aldus Niels Kwist. “Er zijn genoeg barbecuecateraars. Dan staat alles keurig op tafel en ligt het vlees naast de barbecue en kan iedereen zijn gang gaan… Zo doen wij het niet. Wij zijn er altijd zelf bij. Zetten op iedere gewenste locatie een pop-up keuken neer en nemen dan onze stoere smokers, grills en pitmasters mee. Binnen de kortste keren kunnen we aan de slag. Alle gerechten worden op locatie vers bereid.”

De head-pitmaster, met zijn markante verschijning, staat zijn gasten graag te woord. “De porties zijn bewust bescheiden, zodat iedereen van alles wat kan proeven. Het gaat niet om het eten van zoveel mogelijk vlees, maar om het samenzijn. Duurzaamheid is een belangrijke insteek voor ons. Met z’n allen eten we teveel vlees en gaan we te makkelijk voor de kiloknallers. Wij doen daar niet aan mee, werken bovendien het liefst samen met leveranciers uit de eigen regio.”


Workshops en demo’s


Taste of Smoke organiseert down-to-earth workshops, maar ook heuse masterclasses met gastsprekers. Van beginnerssessies tot culinaire cursussen. “Voor bedrijven, restaurants en groothandels”, legt Pleun van Bommel uit. “We vertellen over de grote verscheidenheid aan barbecues, de technieken, het herkennen en samenstellen van de juiste smaken, het gebruik van accessoires en het barbecueën in dagelijkse praktijk. Wij zijn in te huren door bedrijven, waarbij we bijvoorbeeld hun barbecueafdeling instrueren, adviseren over de aankoop van een geschikte barbecue in een restaurant of de aanschaf van grote partijen barbecues voor import/export.”Taste of Smoke is een gecertificeerd demo-team van Napoleon Grills onder de noemer Napoleon Grill Force.
InZaken juni 2019

Ik daag de regio uit!

Samenwerken is de kracht. Wie durft dat met ons aan?


https://www.inzaken.nl/barbecueen-is-niet-stokbrood-met-een-sausje/

156 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven