Smoked Devil Eggs

Tijdens onze cateringklussen is dit een gewild gerecht en wij krijgen daarom vaak de vraag of wij het recept willen delen. Aankomend weekend is het pasen en dan is dit een bijzonder gerecht om op tafel te zetten.


De smaakcombinatie is zo bijzonder, een smaak die bij iedereen zal vallen!








INGREDIËNTEN

Topping

· 200gr uitgebakken en verkruimelde spek

· 2 eetlepels barbecuerub naar keuze

Eieren

· 12 grote eieren

· handvol appel en els mengen houtsnippers

Deviled Egg Mix

· 12 eierdooiers

· 5 eetlepels mayonaise

· 1 eetlepel ouderwetse mosterd

· 2 theelepels gehakte verse dille

· 1/2 theelepel knoflookpoeder

· een paar scheutjes hete saus zoals bv een Scirachasaus of de Hete saus van Jeroen Hazebroek.

Stap 1. Leg de eieren in een grote pan. Volledig onder water laten lopen met koud water en aan de kook brengen. Zet het vuur uit zodra het water begint te koken. Dek de pan af en laat 15 minuten rusten.

Stap 2. Doe de eieren in een kom gevuld met ijskoud water om volledig af te koelen, ongeveer 20 minuten.

Stap 3. Richt je barbecue in voor koud roken. Plaats drie brandende briketten in het midden van uw vuurhaard en stel de ventilatieopeningen in op 10% open. Of zet een gaspit op de laagste stand open.

Stap 4. Knap de schaal lichtjes rond elk ei en pel het met je handen.

HOT TIP: Houd eieren onder stromend water om de schaal gemakkelijker te verwijderen.

Stap 5. Gooi een handvol houtsnippers op de hete kolen om te roken. Of maak een envelopje van aluminimum folie, vul deze met wat vochtige houtsnippers en vouw deze dicht. Prik er dan wat gaatjes in. Of je gebruikt de smokebox van Napoleon.


Stap 6. Leg de eieren in de barbecue. Koud rook het gedurende 1 uur, waarbij de temperatuur onder de 45 graden blijft.

HOT TIP: De eieren zijn klaar met roken wanneer ze een lichtbruine kleur krijgen.


Stap 7. Haal de eieren uit de roker en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder met een lepel voorzichtig de dooier van elk ei. Doe alle dooiers in een grote kom.


Stap 8. Combineer de gekookte eierdooiers met mayonaise, mosterd, dille, knoflookpoeder en een paar scheutjes hete saus. Roer tot het romig is.

27 keer bekeken

"LET'S CONNECT TOGETHER."

We are Taste of  Smoke;

Neem contact met ons op via het formulier. U kunt u ook inschrijven voor onze nieuwsbrief met het laatste nieuws, evenementen en exclusieve recepten voor de barbecue.

Visit us;

TASTE OF SMOKE

Romeinenstraat 22 .09

5835DX Beugen

The Netherlands

T

@

W

  • Taste of Smoke Facebook
  • Taste of Smoke Twitter
  • Taste of Smoke Instagram

Copyright 2018 Taste of Smoke

All Rights Reserved. Powered by Personal Projects