Smoked Applepie met Gin & Caramel infused

Smoked Applepie met Gin & Caramel infused

In deze tijden is het heerlijk om te experimenteren met smaken. Een appeltaart bakken kan iedereen, maar soms is het juist leuk om eens out of the box te gaan met de appeltaart.

Wij zijn fan van een lekkere Gin en hebben ooit eens tijdens een barbecueweekend al een dergelijk recept geproefd. Aan ons om dit te gaan perfectioneren en uiteindelijk is dit het resultaat geworden.

In feite kun je het op iedere barbecue maken, zelfs met een gasbarbecue en een smokebox! Wij hebben voor dit laatste gekozen omdat een gasbarbecue met de smokebox net even gangbaarder is.

Ingrediënten Deeg: :

Ons motto is: Keep it Simple. Koop daarom dan ook een gewone appeltaart mix van Koopmans. Lekker makkelijk. Wij hebben gekozen voor de 25% extra deeg variant, waardoor je net een iets grotere taart kunt maken.

Allereerst onze keuze voor de gin:

Brockmans Premium Gin is gemaakt van koriander, bosbessen, bramen, jeneverbessen en sinaasappelschil. De gin heeft een aroma met tinten van cassis, braambessen en frambozen. Het is een heerlijke frisse zomerse gin met volle florale tinten. Brockmans is zacht en uitgebalanceerd met een fijne afdronk! Brockmans gin heeft een alcoholpercentage van 40%

Ingrediënten voor de Vulling:

· 5 appeltjes (Elstar)

· 2 grote peren

· wat citroensap

· 2 zakjes vanille suiker

· kaneel

· rozijntjes

· Brockmans Gin (of een andere bloemerige Gin)

· Caramel Fudge

· Boter of bakspray

Materiaal:

· Een ronde Springvorm

· Bakpapier

· Iedere barbecue volstaat, zolang deze maar een deksel heeft. Wij hebben een Napoleon gasbarbecue gebruikt met een vleugje rook.

· Klein beetje rookhout. (liefst appel of kers)

· Handschoenen

Bereidingswijze:

Stap 1: Well r de rozijnen voor ongeveer 15-20 minuten in je favoriete Gin. Wij gebruiken Brockmans vanwege de fantastische smaak.

Stap 2: Schil de appeltjes en peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels en peren in kleine blokjes en doe ze in een schaal. Snijd tevens ook de caramelfudge in kleine stukjes.

Stap 3: Meng de appelblokjes met de 30gr suiker, 3 theelepels kaneel en de gemarineerde rozijnen plus gin in de schaal.

Stap 4: Bereid je barbecue voor. Zorg dat je indirect kunt werken op je barbecue en zorg dat je in het midden van de barbecue de taart kunt plaatsen. Wij hebben de gasbarbecue gebruikt. Vul je smokebox met een klein beetje appelhout en plaats deze over je brander heen. Breng je barbecue naar een temperatuur van 180 graden.

Stap 5: Vet de zijkanten van de springvorm in en knip het bakpapier uit voor de bodem.

Stap 6: Maak het deeg volgens beschrijving van Koopmans mix

Stap 7: Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm. Indien het deeg te plakkerig is, kun je het even in de koelkast zetten.

Stap 9: Vul de vorm met de vulling die je in stap 3 hebt gemaakt en druk dit goed aan.

Stap 10: Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg deze kruislings over het appelmengsel. Je kunt ook met vormpjes andere vormen maken, net wat jij leuk vindt om te doen.

Stap 11: Bestrijk de reepjes (of vormpjes) en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei. Sprenkel nu de in stukjes gesneden caramelfudge eroverheen.

Stap 12: Bak nu de appeltaart op de barbecue af in 65-75 minuten gaar en goudbruin.

Stap 13: Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijderd.


105 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven